Itt olvashatod az Őszi Kóstolón szereplő desszertek receptjét. A süteményekben egy közös van: mindegyikben megtalálható valamelyik ganodermakivonatot tartalmazó italporunk.
Balatincz Nikolett: Gano domb
Alaprecept: 4 tojás, 1 Rama, liszt, cukor, sütőpor összekeverve és ízesítve a következő Gano Excel termékekkel: GanoCafe Mocha, Hazelnut Coffee.
Dobosi Péter: Ébresztő!
Dobosi Péterné: Fűszeres élmény
Kovács Gyuláné: Mogyorós ostyaszelet
1 nagy tortalap készítéséhez: 1,8 liter tejet 50 dkg cukorral felfőzünk. Ez kb. 3 óra, takaréklángon, forrás után csak néha kell belekeverni. Ha sűrűsödni kezd, a színe karamelles, beleteszünk 20 dkg pirított, darált mogyorót, 2 csomag Hazelnut kávéport belekeverünk. A tűzről levéve 10 dkg vajat elkeverünk benne. Langyosan töltjük a tortalapba.
Kovácsné Dobosi Zsuzsanna: Csokicsoda
Kovács Sándorné Katalin: Spirulinás kocka
Hozzávalók:
1,5 pohár liszt (1 pohár=250 ml)
2 ml szódabikarbóna
2 pohár Gano Spirulina gabonapehely
1 pohár barnacukor
250 g vaj
2 teáskanál fahéj
1-2 üveg meggydzsem
Elkészítés:
A dzsem kivételével az összetevőket összemorzsoljuk. A felét a tepsibe szórjuk. Rákenjük a lekvárt, rászórjuk a maradék tésztát. 180 fokon 30-35 percig sütjük.
Nyistyár Mária: Csokis almás
Hozzávalók – tészta:
60 dkg liszt
10 dkg cukor
25 dkg margarin
1 tojás
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 tasak Gano csoki
2 dl joghurt
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
Elkészítés: ezeket összegyúrjuk, kettévesszük, a két gombócot pihentetjük 30 percen keresztül, majd külön kinyújtjuk. Az egyik lap lesz a tészta teteje, a másik az alja.
Addig megcsináljuk az almás tölteléket egy 32-40 centis tepsiben.
A töltelék hozzávalói és elkészítése: 1,5 kg almát lereszelünk, ebbe is teszünk egy tasak ganodermás csokiport (esetleg 1 tasak spirulinás gabonapelyhet is), 5 dkg cukrot és egy kis fahéjat. Picit megpároljuk, és megvárjuk, hogy a víz elpárologjon. Az egyik kinyújtott tésztalapra rátesszük a tölteléket, utána a másik tésztát. Villával megszurkáljuk, és amikor megsült a tészta, még melegen rászórunk egy tasak Gano Schokoladét vagy Gano C’Real Spirulinát.
Patkó Imre: Kataszelet
GanoCafe Mocha kávés, túrókrémmel töltött piskótatekercs.
Tészta: 6 tojás, 12 dkg cukor, 2 csomag Gano csoki (liszt nélküli piskóta)
Töltelék: 50 dkg túró, 2-3 ek. natúr joghurt, 12 dkg cukor, 2 csomag Mocha kávépor, 2 marék vegyes aszalt gyümölcs.
A piskótát a hagyományos módon elkészítjük, tojássárgáját cukorral kikeverjük.
Hozzáadjuk a Gano csokit és a felvert fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük 15-20 perc alatt, majd vizes konyharuhára borítva feltekerjük.
Elkészítjük a krémet, a túrót és a hozzávalókat krémesre keverjük (mixeljük), és a kihűlt piskótára kenjük, majd újból feltekerjük, és hűtőbe tesszük fél órára.
Ha nem szeretjük, amikor a krém túlsúlyban van, akkor a túró fele is elég.
Tokaji Istvánné Marika: Mesealmás
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg zsír (vagy 1 margarin), 20 dkg cukor, 2 tojás sárgája. 1 pohár tejföl, 1 kis sütőpor.
Elkészítés: Összegyúrjuk a hozzávalókat, két cipót készítünk. Fontos, hogy puha legyen a tészta.
A töltelék hozzávalói: Másfél kg reszelt alma, cukor ízlés szerint, 2 csomag Spirulina gabonapehely, egy kis őrölt fahéj, kevés búzadara és a kimaradt 2 db tojásfehérje.
Elkészítése: A tészta tetejét tojással megkenjük, utána villával megszurkáljuk.
Tóth Katalin: Jimmy tortája
„Presszókávés”, azaz Gano Classikos sült sajttorta.
Hozzávalók:
Tészta: 21,5 dkg zabkeksz, 1 teáskanál kakaópor, 11 dkg olvasztott vaj.
Krém: 25 dkg mascarpone, 3,5 dkg nádcukor, 2 dkg étkezési keményítő, 2 db egész tojás, 1 db tojássárgája, 10 dkg 20%-os tejföl, 1,5 dl habtejszín, 2 csomag GanoCafe Classic kávé (1 dl vízben).
Elkészítés:
A zabkekszet késes aprítóban összetörtem, elkevertem a kakaóporral (Gano csokival) és az olvasztott vajjal. 18 cm átmérőjű tortaformát kibéleltem a masszával úgy, hogy pereme is legyen, és betettem a hűtőbe. A mascarponét elkevertem a többi hozzávalóval, nem túl sokáig keverve, csak amíg egyneművé vált. A tortaformát alufóliába bugyoláltam, és egy nagyobb tepsibe tettem, majd köré öntöttem 1 liter forrásban lévő vizet. A krémet a formába öntöttem, és előmelegített sütőben 170 C fokon kb. 50 percig sütöttem. Ha a széle megszilárdult, de a közepe még remegős, az a jó. A tetejére lehet csokimázt önteni.
Varga Lászlóné: Mézes kávékrémes (győztes sütemény)
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 8 dkg vaj, 15 dkg cukor, kis evőkanál szódabikarbóna, 4 evőkanál méz, 4 evőkanál tej, 2 db tojás.
Ezeket összegyúrjuk. 6 lapot sütünk. Két nagy adag sütemény lesz belőle.
Krém: 2 csomag vaníliapudingot 3 dl tejben megfőzünk, majd ha kihűlt, összekeverjük 20 dkg vaj és 25 dkg porcukor keverékével, amibe belekeverünk 2 3 az 1- ben kávét, és 1 Classicot. A tetejére csokimázat öntünk, ami szintén tartalmaz Gano csokit.