Valami finomságra vágysz, de nincs kedved bekapcsolni a sütőt ebben a nagy melegben?
A Gano Excel törzsvásárlói által beküldött receptekből válogattunk. Ha Neked is van ötleted azzal kapcsolatban, hogyan lehet ganodermás italokkal helyettesíteni a normál, pecsétviaszgombát nem tartalmazó kakaót, kávét, teát stb., akkor írj nekünk az info@ganoexcel.hu e-mail-címre, és megjelentetjük.
Schultz Margit: Turmix Gano C’real Spirulinával
Hozzávalók: 1 alma, 1 banán, 1/2 csomag spirulinás gabonapehely, egy csipetnyi Gano Schokolade, 2 dl tisztított víz.
Összeturmixolva csodálatos, tápláló eledel kicsiknek és felnőtteknek is.
Eckl Géza: Ganodermás jégkrém
Hozzávalók:
– 2 dl tej
– 1 zacskó Gano csokipor
– 5 fürjtojás
– 2 kanál teljes értékű italpor (növényi őrleményekkel)
A hozzávalókat összeturmixoljuk, egy tálba vagy jégkrémformákba öntjük, majd a mélyhűtőbe tesszük. Pár óra múlva fogyasztható az egészséges jégkrém.
Nyistyár Mária: Kávégömböcske
1 kg piskótatörmeléket vagy kekszet egyforma apró darabokra vágunk vagy törünk, és erre öntünk kb. 5 csomag Gano Classicot, épp csak annyit, hogy ne ázzon el. Ezután a következő anyagokat keverjük bele: 10 dkg háztartási csokoládéreszeléket, 20 dkg porcukrot és 10 dkg baracklekvárt. A keverékből kb. 3-4 cm átmérőjű gömböcskéket formálunk, és ezeket Gano Schokoládéban meghempergetjük, majd papírra helyezzük.
Rácz Józsefné Erzsébet: Spirulinás kosárka
Hozzávalók:
– 2 zacskó Gano C’Real Spirulina gabonapehely
– 3 doboz meggyes görög joghurt
– 1 kis üveg meggy
– 1 zacskó mézes kosárka
A joghurtot összekeverjük a Spirulinával, kb. 10 percig állni hagyjuk. (Ettől sűrűbb lesz.) Beletöltjük a kosárkákba, és a tetejére kimagozott meggyet teszünk.
Peller Terézia: Gyors nassolnivaló
Egyik nap különleges édességre vágytam, de mivel nem tartok otthon nassolnivalókat, így kitaláltam magamnak az alábbi gyors nasit: 1 evőkanál sűrű tejfölt, 1 evőkanál Spirulina gabonapelyhet és 1 evőkanál házi (általam készített) baracklekvárt összekevertem. Mondhatom, fantasztikusan finom lett a végeredmény!
Kovács Mária: Spirulinás golyó Marcsi módra
Hozzávalók:
– 50 deka darált keksz
– 3 tasak forró csoki (2 tasak 3 In 1 kávéval és 1 tasak Classic kávéval is helyettesíthető)
– 1 tasak Spirulina gabonapehely
– Kb. 4 deci tej, ezzel gyúrjuk össze a masszát.
A golyókat elkészítjük, majd megforgatjuk a Spirulinában.
Rácz László: LaciGanoExcel krémkávéja
A krémkávé nagyon egyszerű, kiadós és tápláló. Bármelyik Gano Excel kávéval, vagy akár a forró csokival is elkészíthető.
Hozzávalói: 1 darab friss tojás sárgája kikeverve 1 csomag kávéval vagy csokival. Ehhez hozzáöntünk 2 dl forró vizet, majd készre keverjük.
Ízesíthetjük fahéjjal, vaníliával. Melegen és hidegen is nagyon finom.
A legjobb természetes hűsítő lehet egy pohár ganodermás rooibos főzet. Tegyél egy tasak O’leaf Gano Rooibos Drinket 1 liter meleg vízbe, hagyd kihűlni, majd tegyél bele pár karika citromot és jégkockákat. Fogyaszd egészséggel!