Készíts egy kis csésze fekete kávét, például GanoCafe Classicot, tedd bele fél citrom levét, és idd meg. Az íze nem lesz kellemes (ezt enyhítheted több víz vagy egy kis cukor hozzáadásával), de kevesebb mint 30 perc alatt megszabadíthat a gyötrő fejfájástól. Hogy lehet ez?

A koffein szűkíti az agyban lévő kapillárisokat, ezáltal enyhíti a fejfájást, melyet vazodilatáció, vagy a véredények kitágulása okoz. De ne vidd túlzásba: a koffein maga nagy mennyiségben is előidézheti a fejfájást. A citromban található illóolajok segíthetnek az emésztési problémák által okozott fejfájás esetén. A citrom citromsavat tartalmaz, amely átalakítja a savat az emésztőrendszerben, ezáltal enyhül a migrénes fájdalom.
Érdekes, hogy a kávé és a citrom kombinációja a hagyományos kínai orvoslásból származik, amely az ételeket a következőképp csoportosítja: hűvös, hideg, meleg, forró; ízek alapján pedig ötfelé (savanyú, keserű, édes, csípős és sós) osztja azokat. A kávé keserű és meleg, míg a citrom savanyú és hideg. Ezeknek az energetikai tulajdonságoknak a kombinációja (amelyek mindegyike más pozitívummal bír) a kávé és a citrom hatékony gyógyító erejét teszi lehetővé.