A forró csoki már ősidők óta kényezteti az embert. Régen kifejezetten értékes luxuscikknek számított, de mára már egy mindenki számára elérhető ital. A Gano Excel termékei közül az egyik legnépszerűbb a Gano Schokolade, amely kakaópor mellett Ganoderma lucidum-kivonatot is tartalmaz, így nemcsak nagyon finom, de egészséges is. Lássuk, milyen érdekességek kapcsolódnak ehhez az ínycsiklandozó finomsághoz!
1. Származás: a történelem során először a maják fogyasztottak forró csokihoz hasonló italt, annyi különbséggel, hogy ők hidegen, fűszerekkel és édesítés nélkül itták.
2. Napi 50 kehely: történelmi mondák szerint a maják után uralkodó aztékok vezetője, Montezuma napi 50 kehellyel is megivott a finom italból.
3. Fizetőeszköz: a majáknál és az aztékoknál annyira értékes volt a kakaóbab, hogy akár fizetőeszközként is alkalmazták.
4. A mexikói forró csoki: manapság a forró csoki őshazájában rengeteg különleges receptje létezik ennek az ősi italnak. Az egyik, talán legnépszerűbb a chilis változat, melyet kis fahéjjal ízesítenek, és habosra keverik.
5. Egészséges: a kakaóbabról bizonyították, hogy rengeteg antioxidánst tartalmaz, melyek segíthetnek a rák megelőzésében, emellett hozzájárulhat a megfelelő emésztéshez is.
6. Boldoggá tesz: ki ne hallott volna már a csokiban található boldogsághormonokról? Egy biztos: hogy ez egy természetes antidepresszáns.
7. Segít az alvásban: kutatók szerint a forró csoki esti fogyasztása segíthet a könnyebb elalvásban. Néha a meleg tej helyett szokták ajánlani lefekvés előtt.