Az alábbiakban az egri Ganodermás Gasztronómiai Napon feltálalt ganodermás édességek receptjeit olvashatod.
Szabó Gizella: Kávészelet
Hozzávalók:
– 1 db tojás
– 25 dkg liszt
– 6 dkg cukor
– 1/2 sütőpor
– 5 dkg zsír
A díszítéshez: 2 tasak Classic kávé
Elkészítés: Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd 1 éjszakára hűtőbe rakjuk. Reggel dió nagyságúakat csípünk belőle. Papírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 160 fokon sütjük kb. 10-15 percig. Kis cukorból egy edénykében cukrot pirítunk nagyon világosra, és gyorsan kidíszítjük; a tetejére kevés ganodermás Classic kávét csorgatunk.
Eckl Géza: Piskóta
Hozzávalók:
– 12 tojás
– 12 kanál cukor
– 9 kanál liszt
– 2 zacskó Mocha
-1 kicsi sütőpor
Ugyanúgy készül, mint a piskóta, csak 3 kanál liszt helyett 2 tasak Mochát használtunk fel.
Dr. Borúzs Julianna: Sütőtökkrémleves
Hozzávalók:
– 1 kg sütőtök
– só
– 1 mokkáskanál reszelt szerecsendió
– 1 db vöröshagyma,
– 2,5 dl tejszín
– burgonya
– a tálaláshoz Gano C’Real Spirulina
Elkészítése: A sütőtököt meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Beledobjuk a vöröshagymát és egy fél burgonyát. Körülbelül 25-30 perc alatt puhára főzzük, majd kivesszük belőle a hagymát. Sóval, szerecsendióval fűszerezzük, majd összeturmixoljuk. Hozzáöntjük a tejszínt. Egyet forralunk rajta, és lezárjuk a gázt. Tálaláskor tányéronként egy zacskó spirulinás gabonapelyhet teszünk a tetejére.
Szabó Gizella: Linzerkoszorú
Hozzávalók:
– 1kg liszt
– 4 tojássárgája
– 2 kocka margarin
– 30 dkg porcukor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 1 csomag sütőpor
– 2-3 pohár 20%-os tejföl
A díszítéshez: ízlés szerint Gano C’Real Spirulina
Elkészítés: Összekeverjük a hozzávalókat, kicsit pihentetjük, majd 6 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk. 160 fokon sütjük kb. 15 percig. Birslekvárral töltöttem. Spirulinás gabonapehellyel díszítettem.
Szabó Gizella: Gano C’Real Spirulinás csipet süti
Hozzávalók:
– 1 db tojás
– 25 dkg liszt
– 2 tasak Gano C’Real Spirulina
– 7 dkg cukor
– 1/2 sütőpor
– 5 dkg zsír
Elkészítés: Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd 1 éjszakára hűtőbe rakjuk. Reggel dió nagyságúakat csípünk belőle. Papírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 160 fokon sütjük kb. 10-15 percig. Kis cukorból egy edénykében cukrot pirítunk nagyon világosra, és gyorsan kidíszítjük; a tetejére Gano Excel spirulinás gabonapelyhet szórunk ízlés szerint.
Eckl Géza: Mochás-spirulinás palacsinta
Hozzávalók:
– 3 japán csirke tojás
– 1/2 tej
– csipet só
– csipet cukor
– csipet sütőpor
– 8 dl víz
– 1 csomag GanoCafe Mocha
– 1 csomag Gano C’Real Spirulina
Elkészítés: Jól összekeverem a hozzávalókat, majd kb. 1 cl olajjal megkenem a palacsintasütőt. Kisütöm őket, és kész is vagyunk.
+ 1 tipp:
A nap végén pedig nincs jobb, mint egy lazító fürdő O’Leaf Gano Rooibos Drink ganodermás teával. A rendezvény koordinátorának szavait idézve: „A bőröm 10 évvel lesz fiatalabb ennyi teától.” Kattints ide a képgaléria megtekintéséhez!