1. Kovács Gyuláné: Hazelnut kávés ostyaszelet (különdíj)
1 nagy tortalap készítéséhez: 1,8 l (nem bolti) tejet 50 dkg cukorral felfőzünk. Ez kb. 3 óra, takarék lángon, forrás után csak néha kell belekeverni. Ha sűrűsödni kezd, a színe karamelles, beleteszünk 20 dkg pirított, darált mogyorót, 2 csomag Hazelnut kávét (szárazon belekeverjük). A tűzről levéve 10 dkg vajat elkeverünk benne. Langyosan töltjük a tortalapba. Jó étvágyat a nasihoz!
2. Horváth Károlyné: Tekert tearúd
A 35 dkg BL-55-ös liszthez 1 zacsi sütőport keverek. Aztán összegyúrom még 10 dkg reszelt csokival, 5 dkg apróra vágott mazsolával, 10 dkg porcukorral, legalább 5 zacskó Classic kávéval, 1 tojással, 15 dkg vajjal, és egy zacsi vaníliás cukorral. Készenlétben legyen egy kis tej, lényeg, hogy könnyen nyújtható legyen a tésztánk. Ujjnyi rudakat kell sodorni, és kettőt összefonunk, majd kivajazott tepsibe rakva 180 fokos sütőben kisütjük. Még melegen megszórjuk vaníliás cukorral.
3. Gálna Sándorné: Classic kávés szelet
Hozzávalók:
– 40 dkg liszt,
– 3 ek. cukor
– 7 dkg zsír
– 1,5 dkg szalalkáli
– 1 egész tojás
– 1 tojás sárgája
– 1 dl tej.
3 lapot sütünk ezekből.
A krém hozzávalói:
– 25 dkg vaj
– 25 dkg porcukor – kikeverjük.
– 6 dl tej
– 2 dl Classic kávé /3 tasak kávéból/
– 4 ek. liszt
– 3 tojás sárgája – összekeverjük, felfőzzük, a vajas krémmel összekeverjük. Megöltjük a lapokat, a tetejére kávés fondant-t öntünk.
Jó étvágyat!
4. Reisz Ilona: Classic Magic
Hozzávalók:
– 100 g reszelt mandula (összeaprítani, jó meleg, 3 dl vízzel leönteni és összeturmixolni)
– 100 g 85 százalékos étcsoki
– 25 g olvasztott kókuszzsír (vízgőz fölött az olajban felolvasztani a csokit)
– 40 g 1:4 cukorhelyettesítő
– 1 cs. vaníliás cukor
– 5 cl rum
– 100 g zabpehelyliszt
– 1 evőkanál citromlé
– 5 tasak GanoCafe Classic 2dl vízzel
– 4 db tojás
– csipet só
Elkészítés:
A tojásfehérjét a citromlével habosra felverjük. A sárgáját a cukrokkal és csipet sóval fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit, a rumot, zabpehelylisztet, a mandulatej és rum keverékét, végül a tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt kerámiatepsibe öntjük a folyékony masszát, majd előmelegített, legkisebb fokozatú sütőben 50-60 percig sütjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Díszíthetjük kávés mascarponéval, de elhagyható.
5. Opauszki Györgyné Erzsike: Fodros linzer
Nem túl lágy, 20 dkg vajat elmorzsolok 30 dkg liszttel. Megy még bele 10 dkg porcukor, 1 db tojás, 1 zacskó Gano C’Real Spirulina gabonapehely és 1 zacskó sütőpor. Nem árt, ha fél órán át hidegen pihentetjük. Kinyújtjuk és hullámos szélű, kerek szaggatóval kiszúrjuk. Kisütés után kettesével sárgabaracklekvárral összeragasztjuk. A tetejét tortabevonóval díszítjük, amibe ízlés szerint Hazelnut Coffeet is keverek.
6. Cserta Gáborné Judit: Kekszkülönlegesség Judit módra
Hozzávalók (kb. 15-20 darabhoz):
– 13 dkg puha vaj
– 8 dkg nád- vagy barnacukor
– 2 zacskó Gano forrócsoki
– fél zacskó Classic kávé
– 1 evőkanál holland kakaópor
– 1 tojás
– 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– csipetnyi só
– 13 dkg zabpehely
– 8 dkg mazsola
– 5 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró
A puha vajat keverjük ki a cukorral és a tojással elkevert kávéval, hogy oldódjon. Egy másik edényben keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát, sót, kakaót és a forrócsokiport. Adjuk hozzá a cukros, kikevert vajhoz, majd keverjük bele a zabpelyhet, a mazsolát és a durvára vágott diót. Húsz percre a hűtőbe tesszük pihenni, vagy kis kanállal kiformázzuk, majd mélyhűtjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagy tepsit leterítünk sütőpapírral, majd a masszából kis golyókat formázunk, amelyeket koronggá nyomunk a kezünkkel. Egy-egy keksz között legalább 3 cm-es távolság legyen, mert sütés során még szétterülnek. 10 percig sütjük. Teljesen lehűtjük, majd fémdobozban tároljuk.
7. Dobosi Péterné: Mami filléres sütije, avagy gabonapelyhes kosárka (gluténmentes, tejmentes)
Hozzávalók:
– 6 evőkanál méz
– 6 evőkanál kókuszvirágcukor
– 25 dkg növényi margarin (lehet teavajból is)
– 20 dkg cukormentes étcsokoládé-pasztilla (lehet kb. 80%-os csokival is)
– 2 tasak Classic kávépor
– 25 dkg darált dió (lehet vegyesen más darált magvakkal)
– 30 dkg kukoricapehely (ropogós, müzlibe való)
Elkészítés:
A mézet a cukorral felolvasztjuk, majd beleolvasztjuk a margarint. Ha már az is elolvadt, levesszük a tűzről és hozzátesszük a csokoládét és a Classic kávéport. Megvárjuk, míg kevergetés mellett elolvad a csoki.
Ezután jöhetnek a darált magvak, dió stb. – és végül a kukoricapehely. Még melegen muffinpapirokba rakosgatjuk, mindkét kezünkben egy-egy kanállal, majd kissé összenyomkodjuk a muffinpapír segítségével, hogy szép kis csúcsos kupacok legyenek. Hűvös helyen masszívan megkeményednek, és úgy is maradnak. Nagyon-nagyon finom, elálló és mutatós is. A kukoricapehely minden darabja olyan, mint egy érme, azaz egy fillér. Innen kapta a nevét.
Érdekesség: A Classic kávé, mint ismeretes, rendkívül kiemeli a süti csokoládé ízét, sokkal intenzívebb ízvilágot kapunk, mint nélküle. Nagyon boldogok az unokáim, mikor megsúgom, hogy „lesz kosárka”.
8. Tokaji Istvánné Marika: Meggyes-mákos gabonapelyhes kocka (1. helyezett)
Hozzávalók:
– 680 g magvazott meggy
– 200 ml tej
– 140 g darált mák
– 2 csomag Gano C’real Spirulina gabonapehely
– 200 g liszt
– 100 g darált mandula
– csipet só
– 3 teáskanál sütőpor
– 300 g puha vaj
– 175 g kristálycukor
– 5 db tojás
– 1 1/2 ek. mandulalikőr
– porcukor a szóráshoz
9. Kovács Gyuláné: Spirulinás golyócska
Hozzávalók kb. 80 darabhoz: 80 dkg darált keksz, 20 dkg porcukor, 2 csomag Classik kávé (1,5 dl vízbe), 15 dkg vaj, és annyi meggylé, amennyitől a massza összetapad.
Kis golyócskákat készítettem – a közepébe lehet 1 szem fejtett meggyet tenni –, majd Spirulina gabonapehelybe forgattam bele. Érdemes fél órára hűtőbe tenni.
Jó étvágyat kívánunk!