Az alábbiakban olyan kipróbált recepteket adunk közre, amelyeket a Gano Excel tagjai készítettek. Az ételekben egy közös van: mind tartalmaz Gano C’Real spirulinás gabonapelyhet. Hogy miért egészséges a spirulina, ide kattintva olvashatod el. Szemezgess a gyűjteményből, ha igazi különlegességgel szeretnéd meglepni szeretteidet. Ne feledd, 60 PV pont feletti (nem csomagajánlatos) vásárlás esetén visszavonásig minden új belépő kap a rendelése mellé egy doboz Gano C’Real Spirulina gabonapelyhet. Részletekért hívd a 06-1-796-1180-at!
Ha pedig neked is van olyan recepted, amely a termékeink közül legalább egyet tartalmazz, küldd el az ételfotóval együtt az info@ganoexcel.hu e-mail címre, és megjelentetjük.
Kovács Sándorné Katalin: Spirulina gabonapehely otelló szőlős lekvártöltelékkel
Hozzávalók:
– 2 bögre spirulinás gabonapehely
– 1,5 bögre liszt
– 2 teáskanál fahéj
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 25 dkg vaj
– 0,5 bögre barna cukor
A hozzávalókat összedolgozzuk, kettéválasztjuk. A vajjal kikent tepsibe kell a felét beleönteni, majd otelló lekvárral (piros gyümölcsös, pl. áfonyalekvárral) megtöltjük a közepét, és ráöntjük a másik felét. Sütőben 180 fokon 35-45 percig sütjük. Kihűlés után szeleteljük.
Schultz Margit: Turmix Gano C’real Spirulinával
Hozzávalók: 1 alma, 1 banán, 1/2 csomag spirulinás gabonapehely, egy csipetnyi Gano Schokolade, 2 dl tisztított víz. Összeturmixolva csodálatos, tápláló eledel kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.
Papp Józsefné: Poharas süti kukoricalisztből
Hozzávalók:
– 3 db tojás
– 1 pohár kefír
– 1 pohár cukor
– 1 pohár olaj
– 1 pohár kukoricaliszt
– 2 csomag vaníliás cukor
– mazsola tetszés szerint
– reszelt citromhéj
– 1 kiskanál szódabikarbóna
– 2 csomag Spirulina
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kefírt. Az olajat, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, szódabikarbónát, a kukoricalisztet és a mazsolát. Utoljára tesszük hozzá a felvert habot, majd az egészet jól kikeverjük. Tetszés szerinti formában sütjük 30-35 percig. Amikor megsült, Spirulinába forgatjuk.
Nyistyár Mária: Spirulinás-tejes sütemény
6 tojássárgáját kikeverek 5 evőkanál cukorral, ebbe teszek 6 kanál lisztet. Fél liter tejhez adok 10 dkg margarint vagy vajat, majd 2 csomag vaníliás cukrot. A tojás habját felverem, és hozzáadom a masszához. Kizsírozott tepsibe teszem. Amikor megsült a sütemény, baracklekvárral megkenem, feltekerem, ezután megszórom Spirulina gabonapehellyel.
Tokaji Istvánné: Ganodermás kekszgombóc
Hozzávalók:
– 50 dkg darált keksz
– 15 dkg porcukor
– 2,5 dl víz
– 2 tasak Classic kávé
– 15 dkg vaj
– 1 tasak Gano C’Real Spirulina
Elkészítése:
A vizet felforraljuk és a Classic kávéporra öntjük. Hozzáadjuk a cukrot. Külön tálban a kekszhez hozzáadjuk a vajat, összemorzsoljuk, és a forró kávét ráöntjük. Kis gombócokat formálunk, és egy kis tálba beleöntjük a Spirulinát, majd megforgatjuk a gombócokat.
Dobosi Péterné: Dobostorta, avagy tigrisdió tekercs Gano Excel-finomságokkal
50 dkg tigrisdió lisztet (más néven földi mandulát), 2 csomag Classic kávét, 3 csomag Gano csokoládéport, 5-10 dkg kókuszvirág cukrot, 50 ml rumot, 80 ml vizet, 100 ml laktózmentes tejet (például zabtej, zabtejszín), 25 ml földimandula-olajat (lehet sima mandulaolaj, vagy dió-mogyoróolaj is) összegyúrunk, szilikonlapon mini nyújtóval kinyújtunk, de előtte a lapot megszórjuk kakaóporral. Így díszíteni is tudjuk kókuszliszt, vagy kókuszreszelék és díszítőminta segítségével. Ha nem akarjuk díszíteni, kókuszreszelékkel is meg lehet szórni a szilikon sütőlapot.
A töltelékhez 12,5 dkg teavajat vagy növényi margarint kevés forró vízzel felhabosítunk, másfél tasak spirulinás gabonapelyhet és fél csomag Hazelnut kávét, kevés mézet és sztíviát (nyírfacukor is jó), 1-2 evőkanál kókuszlisztet- vagy reszeléket keverünk hozzá. Csokidarabkákat is adhatunk hozzá, vagy rászórhatjuk, amikor már szétterítettük a krémet. A tölteléket rákenjük a kinyújtott tésztánkra, és a sütőlap segítségével szorosan feltekerjük. A kapott tekercset tetszés szerint díszítjük, lehűtjük, majd szeletekre vágva boldogan fogyaszthatjuk.
Peller Terézia: Gyors nassolnivaló
Egyik nap különleges édességre vágytam, de mivel nem tartok otthon nassolnivalókat, így kitaláltam magamnak az alábbi gyors nasit: 1 evőkanál sűrű tejfölt, 1 evőkanál Spirulinát és 1 evőkanál házi (általam készített) baracklekvárt összekevertem. Mondhatom, fantasztikusan finom lett a végeredmény!
Dunai Veronika: Gabonapelyhes-kávés varázslat
4 csomag Spirulina gabonapelyhet 2 tojással és 2 kanál tejföllel összekeverünk, és muffin sütőformában megsütünk. A krémhez 2 kis doboz sajtkrémet és 1 doboz keményre vert habtejszínt 1-2 dl kávéval (folyadék formában) és 2 csomag Classic kávéporral összekeverünk. A rétegezéshez csokipudingot, grillázst és kávékrémet használunk, melyekhez egy rétegben muffint adagolunk. Kedv szerint díszítjük.
Forgács Istvánné: Spirulinás golyó Marcsi módra (kávés változat)
Hozzávalók:
– 50 dkg darált keksz
– 2 tasak Classic kávé
– 2 tasak 3in1 kávé (a kávét természetesen ízlés szerint)
– 1 tasak spirulinás gabonapehely
– kb. 4 deci tej
Golyó formában összegyúrjuk a hozzávalókat, majd megforgatjuk a Spirulinában.
Forgács Istvánné: Spirulinás golyó Marcsi módra (csokis változat)
Hozzávalók:
– 50 deka darált keksz
– 3 tasak forró csoki
– 1 tasak spirulinás gabonapehely
– kb. 4 deci tej, ezzel gyúrjuk össze a masszát.
A golyókat elkészítjük, majd megforgatjuk a Spirulinában.
Peller Terézia: Maláj tigris, vagy mogyorós nem süti
Hozzávalók az alaptésztához:
– 25 dkg kekszreszelék
– 5 dkg teavaj
– 5 dkg porcukor
– 1 tasak GanoCafe Classic
-1 tasak ganodermás 3in1 kávé
-1 tasak ganodermás csokipor
– 3-4 evőkanál saját készítésű passzírozott baracklekvár (ha nincs, jó minőségű bolti is megteszi)
A Classic kávét 2 dl tisztított forró vízben fel kell oldani és óvatosan adagolni a kekszhez. Ha nagyon kemény lenne a massza, akkor szükség szerint tejjel puhítjuk gyúrhatóvá.
A 3in1 port és a csokoládéport ehhez adagoljuk.
A tésztának olyan állagúnak kell lennie, mintha szilvás gombócot készítenénk.
Ha a tészta nem elég kávéízű, ízlés szerint adjunk még hozzá 1-2 tasak 3 az 1-bent.
A mogyorókrém hozzávalói:
-1,2 l tej
-1 vaníliás főzőpuding (ha valaki jobban szereti a hidegen készíthetőt, az is megfelelő lesz)
-2-3 evőkanál kristálycukor
A pudingot megfőzzük, majd hozzáadunk 2 tasak Hazelnut ganodermás kávét. Lehűtjük a kész keveréket.
A tésztából kis kerek gombócot csinálunk, kilapítjuk a tenyerünkön, majd apró gyümölcsdarabokat teszünk bele (bármilyen idénygyümölcs lehet), ezután a gyümölcsre mogyorókrémet teszünk úgy, hogy ne csurogjon le.
Egy kávéscsészét bevizezünk, beleszórunk spirulinás gabonapelyhet, majd a kilapított tésztát a gyümölccsel együtt belehelyezzük. Egy kisebb tésztát kilapítunk, és mint egy kalapot, szépen beterítjük úgy, hogy a két tésztát összedolgozzuk a széleken. A tetejét megszórjuk Spirulinával, majd óvatosan kiborítjuk egy tálcára. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a tésztánk el nem fogyott. Most jön a csúcsa a dolognak, mert a maradék mogyoróízű krémmel a leöntjük sütiket.
Sejben Miklós: Gano panna (a Nyári Napok különdíjasa)
Kisméretű palacsintákat sütünk.
Töltelék:
– Darált dió a közepére halmozva, belekevert Gano C’Real Spirulina gabonapehellyel
– Reszelt alma nyersen vagy párolva, ráhalmozva, belekevert spirulinás gabonapehellyel
– Kevés tejszínhabot rákenünk, majd feltekerjük.
A feltekert palacsintákra kevés díszítő- és ízgazdagító kókuszkrémet kenünk, melyet csokoládéöntettel locsolunk meg.
Csokiöntet: 1 tasak ganodermás forró csokit 1 jó evőkanál jó minőségű kakaóporral, kb. 5 dkg vajjal, kevés cukorral gőz fölött összeolvasztunk.
Bíró Károlyné: Tasmán ördög (Nyári Napok 1. helyezett)
6 tojásból piskótát sütünk, 2-3 tasak Classic kávéval és erős holland kakaóporral.
Krém:
– 1 dl rumba áztatunk citrom-narancs kandírozott gyümölcsöt.
– 20 dkg-os vajon (melyet nagy átmérőjű serpenyőbe teszünk) átpirítunk néhány nagy, vékonyra reszelt sárgarépát (ez lehet akár fél kg is).
– 1 nagy mascarpone (500gr-os) krémsajtot sűrítünk kevés kókuszliszttel, melybe 2 tasak Spirulinát keverünk.
A háromféle összetevőt összekeverjük. Gazdagíthatjuk reszelt citrom- és narancshéjjal is. A piskótára kenjük a kész tölteléket. Hűtjük és apróra szeleteljük, mert egy szelet biztosan nem lesz elég.
Dr. Borúzs Julianna: Sütőtökkrémleves
Hozzávalók:
– 1 kg sütőtök
– só
– 1 mokkáskanál reszelt szerecsendió
– 1 db vöröshagyma
– 2,5 dl tejszín
– burgonya
– a tálaláshoz ganodermás spirulinás gabonapehely
Elkészítése: A sütőtököt meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Beledobjuk a vöröshagymát és egy fél burgonyát. Körülbelül 25-30 perc alatt puhára főzzük, majd kivesszük belőle a hagymát. Sóval, szerecsendióval fűszerezzük, majd összeturmixoljuk. Hozzáöntjük a tejszínt. Egyet forralunk rajta, és lezárjuk a gázt. Tálaláskor tányéronként egy zacskó Spirulina gabonapelyhet teszünk a tetejére.
Eckl Géza: Mochás-spirulinás palacsinta
Hozzávalók:
– 3 japán csirketojás
– 1/2 tej
– csipet só
– csipet cukor
– csipet sütőpor
– 8 dl víz
– 1 csomag GanoCafe Mocha
– 1 csomag Gano C’Real Spirulina
Elkészítés: Jól összekeverem a hozzávalókat, majd kb. 1 cl olajjal megkenem a palacsintasütőt. Kisütöm őket, és kész is vagyunk.
Szabó Gizella: Gano C’Real spirulinás csipet süti
Hozzávalók:
– 1 db tojás
– 25 dkg liszt
– 2 tasak spirulinás gabonapehely
– 7 dkg cukor
– 1/2 sütőpor
– 5 dkg zsír
Elkészítés: Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd éjszakára hűtőbe rakjuk. Reggel dió nagyságúakat csípünk belőle. Papírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 160 fokon sütjük kb. 10 – 15 percig. Egy edénykében cukrot pirítunk nagyon világosra, és gyorsan kidíszítjük; a tetejére Spirulinát szórunk ízlés szerint.
Rácz Józsefné Erzsébet: Spirulinás kosárka
Hozzávalók:
– 2 zacskó Gano C’Real Spirulina gabonapehely
– 3 doboz meggyes görög joghurt
– 1 kis üveg meggy
– 1 zacskó mézes kosárka
Elkészítés: A joghurtot összekeverjük a Spirulinával, kb. 10 percig állni hagyjuk. (Ettől sűrűbb lesz.) Beletöltjük a kosárkákba, és a tetejére kimagozott meggyet teszünk.
Szabó Gizella: Linzerkoszorú
Hozzávalók:
– 1 kg liszt
– 4 tojássárgája
– 2 kocka margarin
– 30 dkg porcukor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 1 csomag sütőpor
– 2-3 pohár 20%-os tejföl
A díszítéshez: ízlés szerint ganodermás Spirulina gabonapehely
Elkészítés: Összekeverjük a hozzávalókat, kicsit pihentetjük, majd 6 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk a tésztát. 160 fokon sütjük kb. 15 percig. Birslekvárral töltöttem meg, és spirulinás gabonapehellyel díszítettem.
Jó étvágyat kíván a Gano Excel csapata!