A Gano Excel termékei nemcsak önmagukban fogyasztva finomak. Az alábbi receptek (melyek ganodermás italok felhasználásával készültek) egyszerűek, ötletesek, ganoderma tartalmuk pedig igazán különlegessé teszi őket. Készülj az ünnepekre a Gano Excellel!
Schultz Margit: Turmix Gano C’real Spirulinával
Hozzávalók: 1 alma, 1 banán, 1/2 csomag spirulinás gabonapehely, egy csipetnyi Gano Schokolade, 2 dl tisztított víz.
Összeturmixolva csodálatos, tápláló eledel kicsiknek és felnőtteknek is.
Nyistyár Mária: Kávé gömböcske
1 kg piskótatörmeléket vagy kekszet egyforma apró darabokra vágunk vagy törünk, és erre öntünk kb. 5 csomag Gano Classicot, épp csak annyit, hogy ne ázzon el.
Ezután a következő anyagokat keverjük bele: 10 dkg háztartási csokoládéreszeléket, 20 dkg porcukrot és 10 dkg baracklekvárt. A keverékből kb. 3-4 cm átmérőjű gömböcskéket formálunk, és ezeket Gano Schokoládéban meghempergetjük, majd papírra helyezzük.
Peller Terézia: Gyors nassolnivaló
Egyik nap különleges édességre vágytam, de mivel nem tartok otthon nassolnivalókat, így kitaláltam magamnak az alábbi gyors nasit:
– 1 evőkanál sűrű tejfölt
– 1 evőkanál Spirulinát
– 1 evőkanál házi (általam készített) baracklekvárt
összekevertem. Mondhatom, fantasztikusan finom lett a végeredmény!
Kovács Sándorné Katalin: Spirulina gabonapehely otelló szőlős lekvártöltelékkel
– 2 bögre Spirulina gabonapehely
– 1,5 bögre liszt
– 2 teáskanál fahéj
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 25 dkg vaj
– 0,5 bögre barna cukor.
Ezt összedolgozzuk, kettéválasztjuk. A vajjal kikent tepsibe kell a felét beleönteni, majd otelló lekvárral (piros gyümölcsös, pl. áfonyalekvárral) megtöltjük a közepét, és ráöntjük a másik felét. Sütőben 180 fokon 35-45 percig sütjük. Kihűlés után szeleteljük. Jó étvágyat!
Nyistyár Mária: Kávés almás
Összegyúrunk 20 dkg finomlisztet 10 dkg margarinnal, 2 dkg kevés tejben megfuttatott élesztővel, egy tojás sárgájával és egy csipet sóval, majd hűvös helyen legalább egy órát pihentetjük. Kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit, és a sütőben félig megsütjük. Közben megtisztítunk, vékonyan felszeletelünk másfél kiló puha almát, és állandóan kevergetve megpároljuk. A tűzről levéve ízlés szerint cukorral, pár csepp citromlével, vagy késhegynyi fahéjjal, és fél tasak 3In1 Gano kávéval ízesítjük. A félig megsült tésztát megkenjük barackízzel, rásimítjuk az almakrémet, és bevonjuk öt-hat tojásfehérjéből vert kemény habbal, amit 5 kiskanál kristálycukorral és fél citrom levével ízesítettünk. A tepsit visszatoljuk a forró sütőbe, és addig sütjük tovább a lepényt, míg a teteje rózsaszínűre pirul. Amikor kivesszük a sütőből, a tetejét megszórjuk ganodermás 3In1 kávéval.
Nyistyár Mária: Spirulinás tejes sütemény
6 tojássárgáját kikeverek 5 evőkanál cukorral, ebbe teszek 6 kanál lisztet. Fél liter tejhez adok 10 dkg margarint vagy vajat, majd 2 csomag vaníliás cukrot. A tojás habját felverem, és hozzáadom a masszához. Kizsírozott tepsibe teszem.
Amikor megsült a sütemény, barack lekvárral megkenem, feltekerem, ezután megszórom Spirulina gabonapehellyel.
Hajgató Anikó: Gano csokoládés ostoros kalács
Tészta elkészítése: 60 dkg liszt, egy csipet só. 6 dkg kristálycukrot 3 dl tejben langyosra melegítünk, és ebben felfuttatjuk az 5 dkg élesztőt, majd a liszthez adjuk, plusz 3 tojás sárgáját és 2 evőkanál étolajat. Jól kigyúrjuk, és 6 cipóra osztjuk.
Krém: 25 dkg vaj, 3 zacskó vaníliás cukor (vanília kivonatnál 1 jó teáskanál), 15 dkg porcukor, 2 evőkanál (holland) kakaópor és 3 tasak Gano csokoládé. Ezeket addig keverjük, amíg a cukor teljesen elolvad.
A cipókat kinyújtjuk vékonyra, megkenjük a krémmel, feltekerjük, és 3-at, 3-at összefonunk.
A sütőedényt jól kikenjük zsírral, és beletesszük a 2 rúd kalácsot. 30 percig pihentetjük, majd 2 db tojás sárgájával megkenjük a tetejét, és lassú tűznél kb. 30-40 percig sütjük. Gázsütőben kb. 2-es fokozaton.
Kissé munkaigényes, de finom.
Eckl Géza: Gano csokikoktél 2 személyre
Hozzávalók: 2 tojás (ha lehet japán csirkétől), 2,5 dl Hulala tejszín, 0,5 dl borpárlat 60%, 1 vaníliacukor vagy egy kanál méz. Ezután jöhet a turmixolás, majd a kortyolgatás. Öli a baci, kizárja az influenzát, kellemesen pezsdíti a véredet, ugyanakkor nyugodt alvást biztosít. Csak egy dologra vigyázz: műanyag szesz = fejfájás.
Ha neked is van ganoderma recepted, küldd el az info@ganoexcel.hu e-mail-címre! További receptekért kattints ide.