A Gano Excel termékei nemcsak önmagukban fogyasztva finomak. Az alábbi receptek (melyek ganodermás italporok felhasználásával készültek) egyszerűek, ötletesek, ganodermatartalmuk pedig igazán különlegessé teszi őket. Készülj az ünnepekre a Gano Excellel!
SÜTEMÉNYEK
Hasenfratz Istvánné: Kókuszos-kávés kocka
Peller Terézia: Gyors nassolnivaló
Kovács Sándorné Katalin: Spirulina gabonapehely otelló szőlős lekvártöltelékkel
Nyistyár Mária: Spirulinás-tejes sütemény
Hajgató Anikó: Gano csokoládés ostoros kalács
Dobosi Péterné dobostortája, avagy tigrisdió tekercs Gano Excel finomságokkal
Dunai Veronika gabonapelyhes-kávés varázslata
Rácz Józsefné Erzsébet: Spirulinás kosárka
Kákonyi Éva: Barackos-mentás palacsintatorta kévékrémmel
Forgács Istvánné: Spirulinás golyó Marcsi módra
Peller Terézia: Maláj tigris, vagy mogyorós nemsüti
Hankó Györgyné: GanoCafé mochás muffin
Papp Józsefné süteménye: Poharas süti kukoricalisztből
Nyistyár Mária: Bögrés gyümölcsös-kávés sütemény
Tokaji Istvánné: Ganodermás kekszgombóc
ITALOK
Schultz Margit: Turmix Gano C’real Spirulinával
Eckl Géza: Ganocsoki koktél 2 személyre
Rácz László: Laciganoexcel krémkávéja
Hasenfratz Istvánné: Kókuszos kávés kocka
Tészta: 8 tojásfehérjét habbá verünk, 15 dkg kristálycukrot adunk hozzá. Előzőleg 25 dkg kókuszreszeléket leforrázunk 2 dl tejjel, és ha kihűlt, akkor adjuk a tojásfehérjéhez. Hozzákeverünk még 4 evőkanál grízes lisztet, egy csipet sütőport, és előmelegített sütőben kisütjük. (Légkeverésen 180 fokon.)
Krém: 1 dl vízzel fél csomag ganodermás Classic kávét leforrázunk, majd ha kihűlt, 8 tojássárgájával és 10 dkg cukorral sűrűre főzzük.
25 dkg margarint 10 dkg cukorral kikeverünk, és a kihűlt krémhez adjuk. Megkenjük vele a piskótát. A tetejére reszelt csokoládé vagy kakaópor kerül.
1 kg piskótatörmeléket vagy kekszet egyforma apró darabokra vágunk vagy törünk, és erre öntünk kb. 5 csomag Gano Classicot, épp csak annyit, hogy ne ázzon el.
Ezután a következő anyagokat keverjük bele: 10 dkg háztartási csokoládéreszeléket, 20 dkg porcukrot és 10 dkg baracklekvárt. A keverékből kb. 3-4 cm átmérőjű gömböcskéket formálunk, és ezeket Gano Schokoládéban meghempergetjük, majd papírra helyezzük.
Peller Terézia: Gyors nassolnivaló
Egyik nap különleges édességre vágytam, de mivel nem tartok otthon nassolnivalókat, így kitaláltam magamnak az alábbi gyors nasit:
– 1 evőkanál sűrű tejfölt
– 1 evőkanál Spirulinát
– 1 evőkanál házi (általam készített) baracklekvárt
összekevertem. Mondhatom, fantasztikusan finom lett a végeredmény!
Kovács Sándorné Katalin: Spirulina gabonapehely otelló szőlős lekvártöltelékkel
– 2 bögre Spirulina gabonapehely
– 1,5 bögre liszt
– 2 teáskanál fahéj
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 25 dkg vaj
– 0,5 bögre barna cukor.
Ezt összedolgozzuk, kettéválasztjuk. A vajjal kikent tepsibe kell a felét beleönteni, majd otelló lekvárral (piros gyümölcsös, pl. áfonyalekvárral) megtöltjük a közepét, és ráöntjük a másik felét. Sütőben 180 fokon 35-45 percig sütjük. Kihűlés után szeleteljük. Jó étvágyat!
Összegyúrunk 20 dkg finomlisztet 10 dkg margarinnal, 2 dkg kevés tejben megfuttatott élesztővel, egy tojás sárgájával és egy csipet sóval, majd hűvös helyen legalább egy órát pihentetjük. Kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes
nagyságú tepsit, és a sütőben félig megsütjük. Közben megtisztítunk, vékonyan felszeletelünk másfél kiló puha almát, és állandóan kevergetve megpároljuk. A tűzről levéve ízlés szerint cukorral, pár csepp citromlével, vagy késhegynyi fahéjjal, és fél tasak 3In1 Gano kávéval ízesítjük. A félig megsült tésztát megkenjük barackízzel, rásimítjuk az almakrémet, és bevonjuk öt-hat tojásfehérjéből vert kemény habbal, amit 5 kiskanál kristálycukorral és fél citrom levével ízesítettünk. A tepsit visszatoljuk a forró sütőbe, és addig sütjük tovább a lepényt, míg a teteje rózsaszínűre pirul. Amikor kivesszük a sütőből, a tetejét megszórjuk ganodermás 3in1 kávéval.
Nyistyár Mária: Spirulinás-tejes sütemény
6 tojássárgáját kikeverek 5 evőkanál cukorral, ebbe teszek 6 kanál lisztet. Fél liter tejhez adok 10 dkg margarint vagy vajat, majd 2 csomag vaníliás cukrot. A tojás habját felverem, és hozzáadom a masszához. Kizsírozott tepsibe teszem.
Amikor megsült a sütemény, barack lekvárral megkenem, feltekerem, ezután megszórom Spirulina gabonapehellyel.
Hajgató Anikó: Gano csokoládés ostoros kalács
Tészta elkészítése: 60 dkg liszt, egy csipet só. 6 dkg kristálycukrot 3 dl tejben langyosra melegítünk, és ebben felfuttatjuk az 5 dkg élesztőt, majd a liszthez adjuk, plusz 3 tojás sárgáját és 2 evőkanál étolajat. Jól kigyúrjuk, és 6 cipóra osztjuk.
Krém: 25 dkg vaj, 3 zacskó vaníliás cukor (vanília kivonatnál 1 jó teáskanál), 15 dkg porcukor, 2 evőkanál (holland) kakaópor és 3 tasak Gano csokoládé. Ezeket addig keverjük, amíg a cukor teljesen elolvad.
A cipókat kinyújtjuk vékonyra, megkenjük a krémmel, feltekerjük, és 3-at, 3-at összefonunk.
A sütőedényt jól kikenjük zsírral, és beletesszük a 2 rúd kalácsot. 30 percig pihentetjük, majd 2 db tojás sárgájával megkenjük a tetejét, és lassú tűznél kb. 30-40 percig sütjük. Gázsütőben kb. 2-es fokozaton.
Kissé munkaigényes, de finom.
Dobosi Péterné dobostortája, avagy tigrisdió tekercs Gano Excel finomságokkal
50 dkg tigrisdió lisztet (más néven földi mandula), 2 csomag Classic kávét, 3 csomag Gano csokoládéport, 5-10 dkg kókuszvirág cukrot, 50 ml rumot, 80 ml vizet, 100 ml laktózmentes tejet (például zabtej, zabtejszín), 25 ml földi mandula olajat (lehet sima mandulaolaj is, vagy dió-mogyoróolaj is) összegyúrunk, és szilikon lapon mini nyújtóval kinyújtunk, de előtte a lapot megszórjuk kakaóporral. Így díszíteni is tudjuk kókuszliszt vagy kókuszreszelék és díszítő minta segítségével. Ha nem akarjuk díszíteni, kókuszreszelékkel is meg lehet szórni a szilikon sütőlapot.
A töltelékhez 12,5 dkg teavajat vagy növényi margarint kevés forró vízzel felhabosítunk, másfél tasak Spirulina gabonapelyhet és fél csomag Hazelnut kávét, kevés mézet és sztíviát (nyírfacukor is jó), 1-2 evőkanál kókuszlisztet- vagy reszeléket keverünk hozzá. Csokidarabkákat is adhatunk hozzá, vagy rászórhatjuk, amikor már szétterítettük a krémet.
A tölteléket rákenjük a kinyújtott tésztánkra, és a sütőlap segítségével szorosan feltekerjük.
A kapott tekercset tetszés szerint díszítjük, lehűtjük, majd szeletekre vágva boldogan fogyaszthatjuk.
Dunai Veronika gabonapelyhes-kávés varázslata
4 csomag Spirulina gabonapelyhet 2 tojással és 2 kanál tejföllel összekeverünk, és muffin sütőformában megsütünk.
A krémhez 2 kis doboz sajtkrémet és 1 doboz keményre vert habtejszínt 1-2 dl kávéval (folyadék formában) és 2 csomag Classic kávéporral összekeverünk.
A rétegezéshez csokipudingot, grillázst és kávékrémet használunk, melyekhez egy rétegben muffint adagolunk. Kedv szerint díszítjük.
Rácz Józsefné Erzsébet: Spirulinás kosárka
Hozzávalók:
– 2 zacskó Gano C’Real Spirulina gabonapehely
– 3 doboz meggyes görög joghurt
– 1 kis üveg meggy
– 1 zacskó mézes kosárka
Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük a Spirulinával, kb. 10 percig állni hagyjuk. (Ettől sűrűbb lesz.) Beletöltjük a kosárkákba, és a tetejére kimagozott meggyet teszünk.
Nagyon finom!
Kákonyi Éva: Barackos-mentás palacsintatorta kávékrémmel
Hozzávalók:
– Palacsintatészta (kb. 25 db)
– 20 dkg liszt (1 púpos evőkanál = 2 dkg)
– 2 tojás
– 3 dl tej
– 2 dl szénsavas ásványvíz
– 1 csipet só
– 3/4 dl olaj
Töltelék:
– 5 db őszibarack
– mentalevél
– cukor
Kávékrém:
– 3 dl habtejszín
– 3 csomag GanoCafé Classic
– 1 + ½ ek. cukor
A palacsintatésztát a szokásos módon elkészítjük. A barackokat tisztítás után ízlés szerinti darabszámú mentalevéllel együtt, botmixerrel sűrű krémmé pürésítjük, majd rétegenként betöltjük a tortába. (A palacsintarétegek között ne legyen túl sok a krém, mert úgy a súlya oldalt kinyomhatja.)
A habtejszínt GanoCafé Classic instant kávéval és cukorral, kézi robotgéppel habbá verjük.
Forgács Istvánné: Spirulinás golyó Marcsi módra (kávés változat)
Hozzávalók:
– 50 deka darált keksz
– 2 tasak Classic kávé
– 2 tasak 3 In 1 kávé (a kávét természetesen ízlés szerint)
– 1 tasak Spirulina gabonapehely
– Kb. 4 deci tej.
Golyó formában összegyúrjuk a hozzávalókat, majd megforgatjuk a Spirulinában.
Spirulinás golyó Marcsi módra (csokis változat)
Hozzávalók:
– 50 deka darált keksz
– 3 tasak Gano Schokolade
– 1 tasak Spirulina gabonapehely
– Kb. 4 deci tej, ezzel gyúrjuk össze a masszát.
A golyókat elkészítjük, majd megforgatjuk a Spirulinában.
Hozzávalók:
– 4 tojás
– 1 bögre cukor
– 1,5 bögre liszt
– 1 púpozott mokkás kanál szódabikarbóna
– Bármilyen gyümölcs /akár aszalt is/ tetszés szerint
– 1/4 bögre étolaj (elmaradhat, ha gyümölcsnek van leve)
– 2 evőkanál Gano Schokolade
A hozzávalókat összekeverjük, majd közepes tepsiben megsütjük. A süteményt ezután meghempergetjük a Spirulina gabonapehelyben vagy a Gano Schokoládéban.
Jó étvágyat hozzá!
Peller Terézia: Maláj tigris, vagy mogyorós nemsüti
Hozzávalók az alaptésztához:
– 25 dkg kekszreszelék
– 5 dkg teavaj
– 5 dkg porcukor
– 1 tasak GanoCafe Classic
-1 tasak GanoCafe 3in1
-1 tasak Gano Schokolade
– 3-4 evőkanál saját készítésű passzírozott baracklekvár (ha nincs, jó minőségű bolti is megteszi).
A Classic kávét 2 dl tisztított forró vízben fel kell oldani és óvatosan adagolni a kekszhez. Ha nagyon kemény lenne a massza, akkor szükség szerint tejjel puhítjuk gyúrhatóvá.
A 3in1 port és a csokoládéport ehhez adagoljuk.
A tésztának olyan állagúnak kell lennie, mintha szilvás gombócot készítenénk.
Ha a tészta nem elég kávéízű, ízlés szerint adjunk még hozzá 1-2 tasak 3 az 1-bent.
A mogyorókrém hozzávalói:
-1,2 l tej
-1 vaníliás főzőpuding (ha valaki jobban szereti a hidegen készíthetőt, az is megfelelő lesz)
-2-3 evőkanál kristálycukor
A pudingot megfőzzük, majd hozzáadunk 2 tasak Hazelnutot (mogyoróízű ganodermás kávét). Lehűtjük a kész keveréket.
A tésztából kis kerek gombócot csinálunk, kilapítjuk a tenyerünkön, majd apró gyümölcsdarabokat teszünk bele, (bármilyen idénygyümölcs lehet), ezután a gyümölcsre mogyorókrémet teszünk úgy, hogy ne csurogjon le.
Kávéscsészét bevizezünk, beleszórunk Spirulina gabonapelyhet, majd a kilapított tésztát a gyümölccsel együtt belehelyezzük. Egy kisebb tésztát kilapítunk, és mint egy kalapot szépen beterítjük úgy, hogy a két tésztát összedolgozzuk a széleken.
A tetejét megszórjuk Spirulinával, majd óvatosan kiborítjuk egy tálcára. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a tésztánk el nem fogyott. Most jön a csúcsa a dolognak, mert a maradék mogyorókrémmel a leöntjük sütiket.
Kisméretű palacsintákat sütünk.
Töltelék:
– Darált dió a közepére halmozva, belekevert Gano C’Real Spirulina gabonapehellyel
– Reszelt alma nyersen vagy párolva, ráhalmozva, belekevert Spirulina gabonapehellyel
– Kevés tejszínhabot rákenni, és lehet feltekerni.
A feltekert palacsintákra kevés díszítő- és ízgazdagító kókuszkrémet kenünk, melyet csokoládéöntettel locsolunk meg.
Csokiöntet:
1 tasak ganodermás forró csokit 1 jó evőkanál jó minőségű kakaóporral, kb. 5dkg vajjal, kevés cukorral gőz fölött összeolvasztunk.
Nagyon fincsi, nagyon mutatós, feltétlen próbáld ki!
6 tojásból piskótát sütünk, 2-3 tasak Classic kávéval és erős holland kakaóporral.
Krém:
– 1dl rumba áztatunk citrom-narancs kandírozott gyümölcsöt.
– 20 dkg-os vajon (melyet nagy átmérőjű serpenyőbe teszünk) átpirítunk néhány nagy, vékonyra reszelt sárgarépát (ez lehet akár fél kg is).
– 1 nagy Mascarpone (500gr-os) krémsajtot sűrítünk kevés kókuszliszttel, melybe 2 tasak Spirulinát keverünk.
A háromféle összetevőt összekeverjük. Gazdagíthatjuk reszelt citrom- és narancshéjjal is.
A piskótára kenjük a kész tölteléket. Hűtjük, és apróra szeleteljük, mert 1 szelet biztosan nem lesz elég.
Fellangyosítok 10 dkg vajat. Ehhez adok 4 egész tojást, egy csipet sót, 15 dkg kristálycukrot, 15 dkg BL-55-ös lisztet, fél teáskanál szódabikarbónát.
Míg ezek keverődnek a robotgépben, addig a kimagvalt (legalább fél kiló) meggyet fahéjas cukorral összekeverem. Megőrlök 20 dkg dióbelet, és hozzákeverem a három evőkanálnyi Gano csokival együtt a tésztához. Előveszek egy evőkanalat, és háromnegyedrészig pakolom a muffin formát.
Bekapcsolom a sütőmet 180 fokra, és míg felmelegszik, telipakolom meggyel a sütiket.
Kb. 30-35 percig kell sütni, hogy kész legyenek.
Utóirat: én egy párat beraktam a hűtőbe. Bizony ebben a hőségben jobban esett, mint egy tejszínporból készült műfagyi.
Puszi Néktek is!
Hankó Györgyné: GanoCafé Mochás muffin
– 1 tasak GanoCafé Mochát 1/2 dl tejben feloldani
– 2 db tojás
– 1/2 bögre zabpehely (kb. 2,5-3 dl-es bögre)
– 1/2 bögre liszt
– 1/2 bögre zabpehelyliszt
– 1/4 bögre barna cukor (ízlés szerint, lehet több is)
– 1/3 bögre kókuszolaj vagy étolaj
– 1 mokkáskanál szódabikarbóna
– 1 mokkáskanál sütőpor
– Lehet mazsolával díszíteni, de bele is lehet keverni.
Az egészet összekeverjük, és papírral bélelt muffinformába adagoljuk kb. 3/4-ig. Ha szükséges, tejföllel vagy aludttejjel is lágyíthatjuk.
200 fokon sütjük 15-20 percig. Ha kihűlt, árvácskával díszítjük.
Papp Józsefné süteménye: Poharas süti kukoricalisztből
Hozzávalók:
– 3 db tojás
– 1 pohár kefír
– 1 pohár cukor
– 1 pohár olaj
– 1 pohár kukoricaliszt
– 2 csomag vaníliás cukor
– mazsola tetszés szerint
– reszelt citromhéj
– 1 kiskanál szódabikarbóna
– 2 csomag Gano C’Real Spirulina
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kefírt. Az olajat, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, szódabikarbónát, a kukoricalisztet és a mazsolát. Utoljára tesszük hozzá a felvert habot, majd az egészet jól kikeverjük. Tetszés szerinti formában sütjük 30-35 percig. Amikor megsült, Spirulinába forgatjuk.
Nyistyár Mária: Bögrés gyümölcsös-kávés sütemény
Hozzávalók:
– másfél bögre liszt
– 1 bögre cukor
– fél bögre étolaj
– 4 tojás
– 1 púpozott mokkáskanál szódabikarbóna
– 4 tojás
– 2 csomag GanoCafé 3In1
Használjunk fel minél több gyümölcsöt: lehet szilva, reszelt alma, cseresznye, meggy stb. Vegyesen a legjobb. Ezeket összekavarjuk. Gyümölcslevet is adhatunk hozzá. Közepes sütőben sütjük. Ha kész van, 3 az 1-ben kávéban megforgatjuk.
Tokaji Istvánné: Ganodermás kekszgombóc
Hozzávalók:
– 50 dkg darált keksz
– 15 dkg porcukor
– 2,5 dl víz
– 2 tasak Classic kávé
– 15 dkg vaj
– 1 tasak Gano C’Real Spirulina
Elkészítése:
A vizet felforraljuk és a Classic kávéporra öntjük. Hozzáadjuk a cukrot. (Külön tálban) a kekszhez hozzáadjuk a vajat, összemorzsoljuk, és a forró kávét ráöntjük. Kis gombócokat formálunk, és egy kis tálba beleöntjük a spirulinás gabonapelyhet, és megforgatjuk a gombócokat.
Jó étvágyat kívánok!
Schultz Margit: Turmix Gano C’real Spirulinával
Hozzávalók: 1 alma, 1 banán, 1/2 csomag Gano C’Real Spirulina, egy csipetnyi Gano Schokolade, 2 dl tisztított víz.
Összeturmixolva csodálatos, tápláló eledel kicsiknek és felnőtteknek is.
Eckl Géza: Ganocsoki koktél 2 személyre
Hozzávalók: 2 tojás (ha lehet japán csirkétől), 2,5 dl Hulala tejszín, 0,5 dl borpárlat 60%, 1 vaníliacukor vagy egy kanál méz.
Ezután jöhet a turmixolás, majd a kortyolgatás. Öli a baci, kizárja az influenzát, kellemesen pezsdíti a véredet, ugyanakkor nyugodt alvást biztosít. Csak egy dologra vigyázz: műanyag szesz=fejfájás.
Rácz László: Laciganoexcel krémkávéja
A krémkávé nagyon egyszerű, kiadós és tápláló. Bármelyik Gano Excel kávéval, vagy akár a forró csokival is elkészíthető.
Hozzávalói: 1db friss tojás sárgája kikeverve 1 csomag kávéval vagy csokival. Ehhez hozzáöntünk 2 dl forró vizet, majd készre keverjük. Ízesíthetjük fahéjjal, vaníliával. Forrón és hidegen is nagyon finom.
Ha neked is van ganodermás recepted, küldd el az info@ganoexcel.hu e-mail címre!