Közkívánatra: a Gano Excel békéscsabai üzleti tájékoztatóján feltalált ganodermás sütemények receptjei.
Hankó Györgyné: GanoCafé mochás muffin
– 1 tasak ganoderma GanoCafe Mochát 1/2 dl tejben feloldunk
– 2 db tojás
– 1/2 bögre zabpehely (kb. 2,5-3 dl-es bögre)
– 1/2 bögre liszt
– 1/2 bögre zabpehelyliszt
– 1/4 bögre barna cukor (ízlés szerint, lehet több is)
– 1/3 bögre kókuszolaj vagy étolaj
– 1 mokkáskanál szódabikarbóna
– 1 mokkáskanál sütőpor
– Lehet mazsolával díszíteni, de bele is lehet keverni.
Az egészet összekeverjük, és papírral bélelt muffinformába adagoljuk kb. 3/4-ig. Ha szükséges, tejföllel vagy aludttejjel is lágyíthatjuk. 200 fokon sütjük 15-20 percig. Ha kihűlt, árvácskával díszítjük.
Horváth Károlyné Márta: Medvehagyás pogácsa
Hozzávalók:
– 50 dkg liszt
– 25 dkg vaj
– 2 tojás
– 3 dkg friss élesztő
– 2 dl 20%-os tejföl
– 1 dl tej
– só
– 15-20 db medvehagymalevél apróra összevágva
Nincs kelesztés és aggódás: fogom a hozzávalókat és szép sorban összedolgozom őket. Jól meggyúrom és beteszem letakarva a hűtőbe. Másnap sütöm ki. Tökéletes uzsonna Gano kávéval fogyasztva.
Papp Józsefné süteménye: Poharas süti kukoricalisztből
Hozzávalók:
– 3 db tojás
– 1 pohár kefír
– 1 pohár cukor
– 1 pohár olaj
– 1 pohár kukoricaliszt
– 2 csomag vaníliás cukor
– mazsola tetszés szerint
– reszelt citromhéj
– 1 kiskanál szódabikarbóna
– 2 csomag Spirulina
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kefírt. Az olajat, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, szódabikarbónát, a kukoricalisztet és a mazsolát. Utoljára tesszük hozzá a felvert habot, majd az egészet jól kikeverjük. Tetszés szerinti formában sütjük 30-35 percig. Amikor megsült, spirulinás gabonapehelybe forgatjuk.
Nyistyár Mária: Bögrés gyümölcsös-kávés sütemény
Hozzávalók:
– másfél bögre liszt
– 1 bögre cukor
– fél bögre étolaj
– 4 tojás
– 1 púpozott mokkáskanál szódabikarbóna
– 4 tojás
– 2 csomag GanoCafé 3In1
Használjunk fel minél több gyümölcsöt: lehet szilva, reszelt alma, cseresznye, meggy stb. Vegyesen a legjobb. Ezeket összekavarjuk. Gyümölcslevet is adhatunk hozzá. Közepes sütőben sütjük. Ha kész van, ganodermás 3 az 1-ben kávéban megforgatjuk.
Tokaji Istvánné: Ganodermás kekszgombóc
Hozzávalók:
– 50 dkg darált keksz
– 15 dkg porcukor
– 2,5 dl víz
– 2 tasak Classic kávé
– 15 dkg vaj
– 1 tasak Gano C’Real Spirulina
Elkészítése:
A vizet felforraljuk és a GanoCafe Classic kávéporra öntjük. Hozzáadjuk a cukrot. Külön tálban a kekszhez hozzáadjuk a vajat, összemorzsoljuk, és a forró kávét ráöntjük. Kis gombócokat formálunk, és egy kis tálba beleöntjük a spirulinás gabonapelyhet, és megforgatjuk a gombócokat. Jó étvágyat kívánunk!