Amint az év elején derült ki, hogy a Gano Excel Budapesten kívül is keres helyszíneket és szervezőtársakat hálózatépítői körében, Eckl Géza foglalt le először időpontot annak érdekében, hogy Egerben rendezvényt szervezzünk.
Ezen rendezvények koncepciója eredendően az volt, hogy a már meglévő tagok egy közös cél érdekében összefogjanak, megtervezzék és megszervezzék egymás között a munkát és a feladatokat. A központi irodából a helyszínre utazik egy képviselő, aki a helyi igényekhez alkalmazkodva előadást, beszámolót és bemutatót tart.
Eckl Géza neve már ismerősen csenghet számodra, mivel előző, novemberi Országos Találkozónkon vele és feleségével, dr. Borúzs Juliannával személyesen is találkozhattál előadói minőségben.
Géza kérése az volt, hogy egy olyan rendezvényt szervezzünk, ami vonzza az embereket, és sokkal inkább egy társas összejövetel, mint egy századik „mlm-es termékbemutató”, amitől az emberek már megcsömörlöttek. Így a március 6-i rendezvényt összekötöttük a nőnappal, és a tavaly megrendezett Nyári Napok mintájára Gano Excel ganoderma termékek felhasználásával készült ételeket, koktélokat, mixekkel kínáltuk meg az érkező vendégeket. A sütés-főzés élményébe Géza belevonta csapattársait is, így történhetett meg, hogy az Egertől 300 km-re lévő Kalocsáról is érkezett ganodermás finomság. Helyszínül az egri Hotel Flóra Kőris terme szolgált.
2015 talán első igazi napfényes delén érkezett be a vonatom Egerbe. A beszippantott levegőben benne volt egy sikeres nap lehetősége. Géza már a vonatállomáson várt. A 15 órai rendezvénykezdésig még volt elegendő időnk ahhoz, hogy elmenjünk az egyik csapattársunkért a buszpályaudvarhoz, majd felvegyünk egy-két nélkülözhetetlen alapanyagot az esti kóstoló italokhoz, de az indulás előtt még egy kiadós spirulinás sütőtök krémlevest is volt alkalmunk elfogyasztani Géza lenyűgöző panorámás házában. Amint megláttam, és beléptem az épületbe, máris tökéletesen megértettem, hogy miből meríti ez a nagyszerű ember az energiáját és állandó tettrekészségét, lelkesedését. A háziúr büszkén beszélt levendula és gyógynövény termesztéséről, saját és felesége munkásságáról, amit a harmonikus, egészséges környezet érdekében tesznek (Bach-terápia, tibeti hangtál terápia), valamint fia diplomamunkájáról, a kertben található szélerőműről, amellyel gyakorlatilag lefedik a saját otthonuk téli-nyári hő- és áramellátását. Érezni lehetett minden berendezési tárgyban, minden hanglejtésben és mozdulatban az állandó jobbító szándék rezgéseit, és persze azt, hogy ebben a családban az egészséges testi és szellemi élet nem csak felszínes téma, hanem napi rutin, művészet. A sokfelé szárnyaló beszélgetésünket az autóban is folytatva utaztunk a hotel felé: izgatottan vártuk a vendégekkel való találkozást, azt, hogy ők is megtapasztalhassák, milyen is a Gano Excel családi asztala körül helyet foglalni.
És megérkeztek az első vendégek. Kicsit idegenkedve, kicsit visszafogottan, kicsit gyanakvóan, hogy mi is lesz ez itt. Már a bemutatkozásnál tapintható volt a megkönnyebbülésük, az, amikor megérezték, hogy ez „nem olyan” rendezvény. Itt nincs győzködés, nincs dicshimnusz egy sosem hallott márkáról, sem rafinált, a feszültségig húzott körmondatokba rejtett eladási szándék; ez nem egy „kihagyhatatlan ajánlat, és soha vissza nem térő lehetőség”. Szónok és közönség nem vett részt ezen az eseményen, csak egy több asztal alkotta egység ült körben, hogy meghallgathassák a tájékoztatót, és feltegyék előbukkanó kérdéseiket. Szó szót követett, beszéltünk részletesen a termékeinkről, és akinek volt, megosztotta azokhoz fűződő tapasztalatait. Voltak, akik már megfogalmazott kérdésekkel érkeztek, voltak, akik teljesen új információval találkoztak, és természetesen a tanulni vágyó munkatársak jelenléte sem maradt el. Kezdeti lámpalázam egy pillanat alatt szűnt meg, és csak abból lehetett az idő múlására következtetni, hogy népes asztaltársaságunk számára sokadszorra töltjük meg a ganoderma teával és vízzel teli kancsókat, és a kiürült csészéinkbe tett kávéskanalak hegyén ott barnállott a ganodermás kávé utolsó cseppjei. Meglepetésként ért, amikor a gödöllői csapatunk vezetői is megérkeztek meglesni, hogy mit is takar az egri Ganodermás Gasztronómiai Nap, hogy ötletet merítsenek a saját városukban megrendezendő eseményhez.
18 órakor, mire az ínycsiklandozó édességek: kávészelet, GanoCafe Mocha piskóta, linzerkoszorú, Gano C’Real spirulinás csipet süti, mochás-spirulinás palacsinta, könnyű kávélikőrök, valamint sütőtök krémleves, házi joghurt és spirulinás gyümölcs mix kerültek az asztalra, egy információban gazdag, mosolygó társaság állt fel a „kerekasztaltól”. A már jelenlévőkkel együtt az érkező vendégek is egyszerre gondoltak üres hasukra, amikor meghallották Géza kedves invitálását. Egyik sütit a másik után kóstoltuk és állapítottuk meg az éppen a szánkban lévő falatról, hogy az a legfinomabb! Nagyszerű élmény látni a kíváncsi és/vagy először kissé kétkedő arcokat, amikor először belekóstolnak egy ganodermás édességbe. Látni lehetett az örömöt és a „hát ez jó” felismerést a szemekben. És talán még ennél is jobb érzés, amikor azok az emberek, akik évek óta isszák kávéinkat, boldogan ismerik fel, hogy kedvenc kávéikat hányféleképpen csempészhetik bele mindennapjaikba. Azonnal elkezdődött a receptcsere és a felszabadult beszélgetés az újonnan érkezőkkel is egészségről, családról, jövőbeli tervekről. Akinek a Gano Excellel kapcsolatban voltak még kérdései, azokkal félrevonult egy-egy segítő, így mindenki becsatlakozhatott abba a beszélgetésbe, amelyik a legjobban érdekelte. Este 9 óra felé csendesült le, és ritkult meg kicsit a társaság, ekkorra mindenki helyet foglalt, és közös témákról beszélgetett, amikor is megcsendült Géza telefonja. Egy éppen külföldről hazafelé tartó üzletember érdeklődött, hogy a helyszínen vagyunk-e még, ugyanis ő most tudna csak beugrani, és kíváncsi lenne egy-két dologra. Természetesen nagy örömmel fogadtuk.
József 10 perc múlva már be is lépett a terembe, látszott rajta a messziről jött ember nyugtalansága. Meglepődés tükröződött a szemében a békésen, mosolyogva beszélgető társaságot konstatálva. Kissé kétkedve, mindent és mindenkit alaposan megfigyelve fogadta el a csésze kávét és a széket, amivel kínáltuk. A kávét is csak azért fogadta el, mert megtudta, hogy abban is a Gano Excel által termesztett pecsétviaszgomba van. A megfáradt ember hirtelen tért a tárgyra, elmondta, miért jött, hogy kibővítené üzleti tevékenységét, és hallott már erről a gombáról. A beszélgetés hármunk között folyt, a többiek csendben hallgatták végig egy éles üzleti megbeszélés részleteit. Tömören megbeszéltük a termékeket, szóróanyagot adtunk, beszéltünk az üzletről és persze pénzről is. Mindenki kivette a részét a feladatból. Körülbelül 20 perc alatt vége lett mindennek (a tárgyalás részleteiről a honlapon az Üzletembereknek rovatban olvashatsz majd), és elköszöntünk egymástól. József csodálkozva tette fel a kérdést mindenkinek, hogy fél 10 lévén mi meddig maradunk még. És a válasz szinte egységes volt. Nem tudjuk, mert olyan jó társaság alakult ki, hogy még biztosan maradunk beszélgetni. És erre József egy elnyomott sóhajjal annyit mondott csak, hogy jó nekünk, hogy olyan emberekkel dolgozhatunk, akikkel szeretünk együtt lenni. És ekkor jöttem rá, milyen igaza is van. Ebben az üzletben mi magunk választjuk meg, hogy kivel dolgozunk együtt, és ez hatalmas előnye az mlm rendszernek. Egyébként 22.30 lett, mire asztalt bontottunk. Mindenki feltöltődve térhetett haza. Másnap azzal a meggyőződéssel hagytam magam mögött Eger városát, hogy ide mindenképpen és nagyon nagy örömmel fogok visszajönni!
Utólag is köszönöm mindenkinek ezt a pénteki napot és estét, amit veletek tölthettem: nagy hatással volt rám, és újult lendülettel fogtam neki a rám váró további munkáknak.
Köszönetet szeretnék mondani Eckl Gézának és feleségének, Julikának, Gizinek, Katának, Lórántnak, Marcsinak, Lacinak, valamint minden résztvevőnek, aki megjelent aznap!
Várom a mihamarabbi találkozást veletek!